Viața bate filmul, dar tenisul bate viața


    Veți înțelege în cele ce urmează de ce am ales astăzi să vă vorbesc despre tennis. Interlocutorul meu, un adolescent la vreo 17 ani, avea să îmi vorbească atât de frumos despre acest sport supranumit și sportul alb. De la el am aflat că la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul era un sport destinat în exclusivitate elitelor, iar istoria și tradiția conferă tenisului statutul de sport al eleganței. Albul a fost adus de femei pe terenul de tennis, protejând foarte bine corpul de soare și a fost adoptat imediat și de bărbați. Deși echipamentul alb imaculat, în tenisul de azi a devenit o amintire aproape,  la Wimblendon, albul încă este obligatoriu. Toate acestea mi le-a  povestit într-o sală de așteptare privind pe o tabletă la niște rachete tenis pentru care-si exprima dorința asupra câtorva modele. Cred că mi-a surprins privirea nedumerită, fiindcă a zâmbit și mi-a zis.  
   - Vă surprinde văzându-mă în acest scaun rulant că îmi doresc o rachetă de tenis.
  -  Nuuu.. nu.. daa…. puțin,  am b
âiguit eu puțin încurcată.
  - "Dacă ți s-a dat un vis, ți se vor da și șanse să-l urmezi". Iar visul meu a fost întotdeauna să joc tenis. Chiar dacă un accident stupid m-a
țintuit în acest scaun cu rotile, nu renunț la visul meu. Dacă alții pot, cu siguranță voi putea și eu.. Modelul meu cel mai grăitor este Brad Alan Parks care a inițiat apariția tenisului în scaun rulant  în 1976. Se integrează perfect cu tenisul clasic, meciurile putând avea loc pe orice teren standard și fără modificări pentru rachete sau mingi. Sau olandeza Esther Vergeer, ambasadoarul cel mai reprezentativ nu doar pentru tenis, ci și pentru toți sportivii cu dizabilități. Regulile sunt aceleași ca ale tenisului clasic, singura diferentă fiind aceea că mingea poate să cadă în teren de două ori. Tocmai mă întorc de la turneul internațional de tenis de câmp în scaun rulant, Bucharest Open Wheelchair Tennis, l-am susținut pe Ciprian Anton, campionul nostru național și singurul antrenor de tenis din scaun rulant din România. Vreau să mă antrenez cu el, să fac performanță.


      Că să faci performanță, ai nevoie și de un echipament pe măsură. Am căutat un magazin tenis de camp și am găsit la PremierTenis.ro aceste echipamente Wilson, un brand care are o istorie in spate de vreo 85 de ani. Rachetele de tenis Wilson au devenit alegerea multor campioni de Grand Șlam precum Federer, Serena, Del Potro. Linia Wilson de rachete nu se adresează numai jucătorilor de top, este o alegere pentru orice nivel și stil de joc. În cazul achiziționării online, poți urmări un tabel cu dimensiunile exacte sau poți contacta un operator, aceasta trebuie aleasă în funcție de mărimea palmei. 
                                              

     Pentru competiții, mingile de tenis trebuie să respecte câteva criterii legate de mărime, greutate, deformare și săritură. De asemenea, ai nevoie de imbracaminte tenis specifică, realizată din materiale speciale care iți asigură un confort ridicat în timpul jocului.  Toate astea le-am găsit pe acest site care este foarte bine structurat, găsești ușor ceea ce ai nevoie și fiecare produs are descrierea aferentă. 
                                        
    Tenisul dezvoltă disciplina, cunoașterea și controlul propriilor abilități, e un joc curat, în care trișările nu-și au locul, iar jucătorii se respectă, necesită o stare permanentă de alertă, precum și o gândire tactică, poate genera noi conexiuni între celulele nervoase din creier, ceea ce duce la o dezvoltare permanentă a creierului, crește respectul de sine și pofta de viață. 

           Viața bate filmul, dar tenisul bate viața. 
    
 
 

Etichete: , , , ,