Nea' Mărin, Sucă și Reparațiile Apple

      Auz’ mă frati-miu mă, ce mi se întâmplă, în ce belea mă mai băgă Sucă
și de data asta.
 Că n-avusăi de lucru, știi, n-avusăi de lucru și îl luai cu mine la București să mă ajute la bagaje, că iera zâua lu’ nașu’ Pantilică, era zâua lui, știi ? Îmi pusă Veta in paporniță, niscavai ouă, un curcan tăiat, o oala cu sarmale, mai pusă ce mai pusă ea acolo, umplui o damijeana de zaibăr, că nu era sa ma duc cu mâna goală și pornirăm la trin. Oleleeee, mă fratili meu, în trin, om pe om, nu alta, bine că luai curcanu’ tăiat că altfel îl duceam stroșit de tot, dar de tot, auzi ?  Abia ne făcurăm loc păna ajunsărăm la compartiment,înțelegi? În compartiment, locurile ierau ocupate toate. Scosăi beletu’cu loc rezervat, îl arătai că e locul meu și a lu’ Sucă, dar ce crezi matale ? Toți era cu bilete rezervate, unii rezervate cu loc, alții tot rezervate dar fără loc, fiecare cum apucarăm. Ajunsărăm la o înțelegere păna la urmă să facem cu schimbu’. Mă înghesuii eu lângă o cocoană cam năzuroasă, cam năzuroasă dupa cum se uita la mine și strâmba din nas să nu cumva să îi ajungă damijeana in poală. M-așezai și eu lângă ea, că acolo era locul dar damijeana o țânui în brațe, că nu mai era loc să pui un ac. Avusăi eu așaaaa... o strângere de inimă că Sucă rămase pe coridor, că îmi zâsăsă tac-su ”mă, pe ăsta leagă-l , leagă-l ca să nu dispară” dar în puhoiu’ ăla de lume zâsăi că n-are cum să miște, n-are cum. Numai ce porni trinu’, nici nu ieșisă bine din gară di la Craiova, că auzâi hărmălaie mare afară și vocea lu’ Sucă chirăind ca din gaură de sarpe. Văleleu, ăsta-i Sucă al meu, zâc, iar se încaieră cu vr'únu. Pusăi damijeana în brațele cocoanii și ieșii pe coridor. Ce să vezi, doi îl țâneau pe Sucă în ușa vagonului că vroia sa sară din trin. Îl apucai de guleru’ cămășii și îl trăsăi spre mine, și mă și pagubi de două părechi de palme.
-         Nu da mă, nea’ Mărine, nu da, ca iPone-ul meu e pe peron în gară și trebuie să-l iau și se și lăsă pe maneta semnalului de alarmă. Venirăm unii peste alții grămadă, cocoana cu damijeana mea în brațe o vazui în genunchi dar nu-i dădea drumul, vr’o două ouă picaseră în cap la unu', da’erau învelite în ziar că avusese grijă Veta, avusese grijă.
-         Păi ce făcuși mă, uitasi tilifonu’ pe peron?
-         Nu mă nea’ Mărine, stăteam pe geam si dădeam like-uri la niste poze pe care le pusă Sache a lu’ Zăpăcitu’ și vrusăi sa-mi fac și eu un selfie să
pun pe facebook, și trecu unu’pe lângă mine, mă lovi cu cotul și imi scăpă
iPhone-ul.
 -   Ce să faci, mă , ce-i aiaaaa ? și mă pregăteam să îi mai dau vreo două după cap.Între timp veniră și controlorii, le iexplicai eu de ce să opri trinul și între timp Sucă își recuperă tilifonul. Dar se puse pe urlat, mă frati-miu, plângea de sărea cămasa pe el în sus.
 -  Ce-ai mă , de ce mai plângi, că țî-l luași acu’, țî-l luași.   Când se uita la tilifon mai tare plângea.
 -  Nu vezi că display-ul e spart, carcasa la fel,  s-a dus dracu iphone-ul meu.
-         Oleleeeee, să vezi omor acasă ce-ți iei, că știu de la tac-tu c-a dat o poală de bani pe el. Până la București, a tot suspinat Sucă, da' barim a stat potolit, înțelegi, a stat potolit, nu s-a mai mișcat di la locul lui.
     Ajunsăram noi la București, la nașu’ Pantilică, abia ne văzură, nașa Reta luă curcanul să-l bage la oală, să facă și-o ciorba cică, o ciorba de curcan acrită cu zamă de varză, să le dea la musafiri dimineață și nașu’ lua damijeana în brață și stătea așa cu ea in brață, stătea așa cu ea. Îl văzură pe Sucă galbin ca lămaia, cuminteeeee, tăcea și suspina, tăcea și suspina, de crezură că-i bolnav.
       - N-are nici pe dracu îi zâsăi și îi povestii pățania din trin.
       - Ai ajuns unde trebuia, nu mai jeli atâta,  îi zâsă nașu'.
                                             

     Ai nevoie de un nou Display iPhone 6 ,la fel am pățit și eu cu al meu când am vrut să fac un selfie și mi-a dat Reta peste mâna. Mergem la iTool , sunt specializați în repararea produselor marca Apple: iPhone, iPad, Macbook Air, Macbook Pro, iPod, cu o experiență de peste 5 ani, și oferă cele mai bune servicii. Toate piesele și manopera pe care le oferă sunt acoperite de o garanție de 90 de zile. Cele mai multe reparații se fac în magazin și pot fi finalizate în câteva minute, fără a fi nevoie de o programare. Au Service iPhone și folosesc cele mai bune piese pentru ca telefonul tău să funcționeze în parametri optimi. Îți inlocuiește și carcasa. Acest Service Apple, vine de hac orcărei probleme pe care ai avea-o.
                                           
       Mă, frati-miu, ce îi zâsă el acolo pe limba lor, că eu nu înțelesăi prea multe, da' i-l repară, i-l repară acolo, asta înțelesăi, dar se lumină Sucă al meu la față, se limpezi la față, ce mai....îi veni coloarea in obraji. Îmi notă nașu' Pantelică adresa, Strada Actor Ion Brezoianu nr.51, sector 1 si nr. de telefon 0730175100, și plecai cu Sucă, plecai cu Sucă să repare tilifonu', pai da, să i-l repare..... Dacă mai pațești ceva și nu ajungi la București îl poți trimite prin curier, fără a fi necesară o programare prealabilă. În trei zile, îl ai înapoi acasă, mai strigă
nașu' când plecarăm.Etichete: , , , , ,