Climatico la Five O' clock


     In fiecare joi , de cand aflase ca madame Esmeralde Piscopesco are "five o' clock tea ", eroul nostru isi facea prezenta de fiecare data in casa acesteia . Era o adevarata placere sa converseze cu damele din lumea mare si se bucura nespus de clipe minunate petrecute in compania lor . Insa azi , mai mult ca oricand se grabea sa ajunga . Trebuia sa afle neaparat cum sta treaba cu aparatul ala de aer conditionat care vara , pe caldura aia torida ii racoarea saloanele immense ale doamnei Piscopesco, iar iarna i le incalzea , incat greu te lasai dus de acolo , numai daca nu intrai in vreo belea cum o patise el joia trecuta, doar asa te mai incumetai sa pleci .
   Ca de fiecare data feciorul în frac si cu manusi albe il introduse in salonul splendid al somptuosului "hotel " Piscopesco unde, pe data il izbi un aer racoros , rarefiat , simti confortul incaperii si se lasa purtat de adierea racoroasa spre salonul unde se aflau cele doua coconite. Fu intampinat  cu gratia-i obisnuita de cocoana Mandica pe care o gasi in compania surorii sale Madam' Tincuţa Popesco , ciripind pe-ntrecute, ca doi scatii, două glasuri de coconite . Toata atmosfera pe care o gasi acolo il facura sa se simta in elementul lui .
    - O adevarata oaza de racoare aici la dumneavoastra coconitelor , trebuie neaparat sa imi dati detalii despre minunatia asta de aparat , ma intereseaza in mod deosebit . 

    Tincuta : -  Daaaaa … multumita lui …
    Mandica : Taci tu , ca spun eu . Lefterescu ne-a vandut pontul , ca el este la curent cu tot ce-i nou . Ne-a recomandat firma furnizoare - Climatico se numeste .
                                                         


     Tincuta : are de toate , si aparate de ….
     Mandica : Taci tu … Oferta este foarte mare incepand cu aparatele de aer conditionat pana la  aparate pentru incalzirea locuintei sau a apei in gospodarie. Si ma gandesc serios sa pun si o centrala termica de la ei , fiindca  sunt multe saloane de incalzit iarna .
    Climatico  , este distribuitor autorizat al unor mari firme producatoare (Daikin, Fujitsu, LG, Mitshubishi, Panasonic, Toshiba, Hyundai, Inventor, NordStar, Ariston, Hitachi, DeLonghi, Samsung, Sharp)
   Trebuie sa tii cont de suprafata pe care doresti sa functioneze . Gasesti aparate de aer conditionat de la cele casnice, cu capacitate cuprinsa intre 7000 BTU si 28000 BTU, pana la cele folosite pentru spatii comerciale cu o capacitate de pana la 60000 BTU .

    Tincuta : BTU e ..
    Mandica : Taci soro ,ca zic eu : Capacitatea unui sistem de aer conditionat este masurata in BTU/ora (British Thermal Units per hour) si cu cat este mai mare numarul, cu atat este mai puternic sistemul. O cameră mica de 15mp ar putea avea nevoie doar de 5000 BTU/ora, in timp ce un salon de 110mp patrati ar putea avea nevoie de un sistem de 18000 BTU/ora.
    Deci , dumneata alegi . Noi am pus un sistem multi split ca sa avem racoare / caldura in toate incaperile principale . A costat mai mult dar a meritat .
    Raportul pret/ calitate este justificat .
                                                        

    Te poti orienta dupa functiile pe care le indeplineste :

    Majoritatea aparatelor de aer conditionat poseda functiile standard de Racire - Incalzire - Dezumidificare - Ventilatie . Sistemele mai complexe detin si functii de purificare ,functii de autocuratare care previn aparitia bacteriilor sau a mucegaiului in interiorul aparatului de aer conditionat si diverse functii de programare ale aparatului.

    In functie de silentiozitate  - Nivelul de zogmot este o alta caracteristica importanta in alegerea aparatului .

       Tincuta : Sa tii cont si ...
       Mandica : In functie de valorile SEER(  (Seasonal Energy Efficiency Ratio) si SCOP (Seasonal Energy Efficency Ratio)  se face incadrarea aparatelor in clasele de consum . Cu cat este mai mare coeficientrul de eficienta energetica al sistemului cu atat mai mic  va fi consumul de energie electrica. SEER nu este si nu trebuie confundat cu clasa energetica .
Vei gasi toate sfaturile pentru achizitii , mon cher  .

    Tincuta : Si transp…..
    Mandica : Si transportul e gratuit pentru aparatele de aer conditionat in toata tara . Noi am solicitat si echipa de montaj care s-a ocupat de montarea lui , ei ca importator ,detin si certificat de  montator si depanator autorizat pentru produsele vandute.

   Tincuta : Am plati ….
   Mandica : Taci , ca spui eu : Noi am platit cu cardul dar la fel de bine se poate plati si cu bani cash la livrare iar daca nu dispui de intreaga suma poti plati si in rate egale fara dobanda  daca detii un Card Avantaj, Card Star BT sau card de cumparaturi Raiffeisen Bank. 

    Tincuta : Garantia este...
    Mandica : Poti beneficia de garantie plus  daca extinzi garantia cu 1 an sau 2 ani sau de extragatantie pentru produsele din programul mentenanta . 
    

 Precis , Lefterescu i-a spus si lui Protopopeasca a tanara , si-o fi pus si ea , obraznicatura . 

   Gandindu-ma eu la toate cele cate imi spusesera despre Climatico , ma ridicai in picioare si ma apropiai mai mult de aparatul miraculous sa -l vad mai cu bagare de seama ,cand deodata , ajuns in dreptul ferestrei zarii o trasura oprita la scara si din ea coborand madam' Protopopesco .
    Avand un presentiment si luindu-mi palaria , le spusai precipitat : Doamnelor, dati-mi voie sa va salut ... Imi pare bine ca va gasesc totdeauna vesele si  gratioase... Eu trebuie sa ma retrag.
    Tincuta (taindu-mi calea): Asa de grab'?
    Ma grabesc spre Climatico , trebuie neaparat sa ajung acolo si iesii glont din incapere, fara a mai privi in urma mea .
    Caldura de afara ma coplesi pe data , asa ca tin directia spre Climatico , nu se mai poate ... 
                                                     


Etichete: , , , ,