Smoothie - la mare cautare


     In ultimul timp , nu rasfoim bine doua, trei pagini de internet ca inevitabil dam peste cate o reteta de smoothie . Aceasta bautura americana , ca atatea multe alte produse care prind imediat la populatia noastra , a ajuns aproape sa inlocuiasca pana si cafeaua de dimineata . Este bautura care foarte multora dintre noi ne da startul unei zile . Daca unele obiceiuri "americanesti "stim bine ce efecte negative au ,fie ca vorbim despre alimentatie ,fie ca vorbim despre alte aspecte , acest smoothie , pare sa fie un lucru bun care ni s-a putut intampla .( oare ? ) 

       Ceea ce e avantajos , este faptul ca il faci cu ce ai prin casa , fructe , lactate , miere si ceva mirodenii daca e cazul si daca iti place . Pui ingredientele la blender sau storcator de fructe si gata licoarea energizanta , plina de vitamine si gustoasa. In functie de preferinte poti alcoliza usor bautura desi eu n-as recomanda asta si marea majoritate nici nu o fac  . De ce spuneam la un moment dat "oare "?  deoarece , daca nu e consumat cu masura , avand in vedere ca un litru de smoothie poate sa contina pana la 500-700 de kcal s-ar putea sa avem surprize neplacute . Faptul ca stimuleaza digestia si tranzitul intestinal, produce senzatia de foame , iarasi este un aspect de care ar trebui sa tinem seama . 

        Ar trebui sa alegem aceasta bautura in functie de necesitatile noastre tinand seama si de contraindicatii ( in cazul in care sunt )  care ne-ar putea afecta . 

         Personal , am gasit o reteta de smoothie verde ,pe care o voi incerca datorita faptului  ca are efecte inflamatoare asupra organismului ( si nu uitati ca inflamtia e deghizata in oricare alte boli ) 

         - 1 cana de ananas taiat bucati

         - o mana de frunze de rucola

         - o mana de spanac 

          - 1,5 cm radacina de ghimbir 

          - o cana de apa de nuca de cocos sau ceai verde 

          - 1/2 lingurita de pudra de turmenic

          - 1/2 lingurita praf de scrotiosra 

             dupa mixare puteti presara deasupra cateva seminte de chia. 

          Sa aveti pofta si nu uitati " Fara masura , cea mai mare dreptate devine o nedreptate iar o portocala stoarsa prea mult , nu mai da decat amaraciune . "